Iznimna čistoća Virskog mora sa zapadne i južne strane te
besprijekorno plavetnilo mora stvorili su
plaže koje će Vas oduševiti.

Plaže

Image

Kristalno čisto more

Kristalno

Iznimna čistoća Virskog mora sa zapadne i južne strane te besprijekorno plavetnilo mora u Kanalu Nove Povljane sa sjeverne i istočne strane otoka, cijeli Vir čine privlačnom plažom bilo da je riječ o urbanim i uređenim plažama, ili divljim i prirodnim obalnim ambijentom. 

Najvećim dijelom virske su plaže skrivene u uvalama i dubokoj hladovini borovih šuma i stabala hrasta crnike, dok je morsko dno prošarano pješčanim nanosima, pa se najudaljenije i najskrovitije plaže posjetiteljima otvaraju poput morskih školjki s biserjem. Najrazvijeniji je sjeverni dio otoka, pa se od rta Rastavca prema istoku i jugu nalaze uvale Duboka draga ili Crvena zemlja, kako ovaj dio obale zovu posjetitelji Vira, potom Svrdljača, Radnjača, Biskupljača, Smratina, Velika Slatina, Brdonja, Mala Slatina, Lučica, Žitna, Prezida i Plotine. Južnom obalom od rta Vrulja atraktivne su plaže Kosička, Ženska, Rasovača, Stinice, Meka i Srpljica, odnosno Bruselina, Sapavac, Jadro i Radovanjica.

Šetnica i plaža Jadro u dužini od jednog kilometra najatraktivnija je plaža na otoku opremljena sa četiri tuša i tri kabine za presvlačenje te dva plažna bara, Maritimo na pješčanom dijelu plaže i vrhunski plažni bar Na Mul na šljunčanom dijelu plaže Jadro. 

Najam ležaljki i suncobrana

01.06.-15.09.

2 ležaljke + suncobran  100,00 kn

Klikni za više

Beach barovi

Tri vrhunska plažna bara na otoku Viru – Mul, Marinero i Maritimo – idealna su mjesta za opuštanje i uživanje u čarima ljeta uz velik izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i toplih ili rashlađenih napitaka.

Klikni za više